Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stökig helg med gängbråk

Annons
Stökig helg med gängbråk

Pingsthelgen blev synnerligen stökig med skadegörelse, inbrott och inte minst ett större gängbråk med ett tjugotal inblandade. Vid bråket, som startade vid ett-tiden under natten mot pingstdagen, greps en yngre man, som senare släpptes efter förhör.

Tumultet startade när några ungdomar från Timrå och Bergeforsen började munhuggas med några Härnösandsungdomar på McDonalds, någon gång mellan 00.45 och 01.00 under natten mot söndag.

- Det var tre, fyra, killar från Timrå och Bergeforsen som skulle åka på cruising i Kramfors. De gick in på McDonalds för en hamburgare. Inne på restaurangen börjar grupperna bråka med varann, berättar Jan-Ola Nordin, härnösandspolisen.

Killarna i bilen från Timrå lämnar McDonalds vid ettsnåret och fortsätter norrut. I höjd med Älandsbro ändrar de sig och bestämmer sig för att åka tillbaka.

- Och killen vi har hört - han var med i bilen - har bara svaga minnesbilder var som hänt. Han berättar att han var full, och att det blev slagmål på parkeringen utanför McDonalds. Han säger också att alla slogs med alla.

De knapphändiga vittnesuppgifter som lämnats tyder på att det har varit flera gäng inblandade, dels killarna i bilen från Timrå och dels flera Härnösandsgäng. Tillhyggen av olika slag verkar även kommit till användning, bland annat ett basebollträ.

- Det var ett tjugotal personer inblandade, mest killar i äldre tonåren. Vi lugnade ner bråkmakarna, och blev tvungna att ta in en av killarna vid halv tre-tiden. Han är född 1979, och kommer från Timrå. Vi hörde honom och han blev släppt under morgonen. Men han minns inget om något basebollträ, säger Jan-Ola Nordin.

23-åringen har en del efterräkningar att vänta om kommande vittnesuppgifter kan styrka hans inblandning, och till veckan kommer polisen även att hålla förhör med fler av de ungdomar som de vet är inblandade. Ett problem är att ett slagsmål kan vara svårutrett.

- Ofta är det svårt att bevisa vem som gjort vad. Det är inte alltid som den här typen av fejder kommer till vår kännedom. Och killarna som slagits berättar ju inte hemma vad som vad de varit med om.

Åke Dahlbäck

Slogs på parkering

Under natten till pingstdagen slogs ett tjugotal ungdomar på parkeringen till McDonalds.

Mer läsning

Annons