Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Startar kafé i nya curlinghallen

/
  • Sedan ett par dagar driver Sara Larsson kafé i nya curlinghallen på Högslätten.

Nya curlinghallen i Härnösand behövde ett kafé och Sara Larsson har drömt om att få driva ett. Nu äger hon ett kafé i curlinghallen sedan några dagar.

Annons

– Jag har sommarjobbat på kafé tidigare och nu har jag ett eget. Det känns bra, säger 19-åriga Sara Larsson som räknar med att jobba sju dagar i veckan till att börja med.

Och vid sidan om det ska hon vara tränare för juniorerna i curlingklubben och spela själv.

Hon berättar att hon under skoltiden på Härnösands gymnasium ofta var på Högslätten i samband med curlingträningar, både i curlinghallen och i Öbackahallen.

– Men det fanns inget fik som var öppet. I Öbackahallen var det stängt på dagtid för det mesta, säger Sara Larsson som har öppet under dagtid alla dagar i veckan.

Att det blev curlinghallen har med hennes bakgrund inom curlingen att göra. Sara Larsson kom till Härnösand för tre år sedan. Hon är från Stockholm. Under gymnasietiden gick hon hotell- och restaurangprogrammet och i våras tog hon studenten.

Förutom att driva kaféet räknar Sara Larsson med att ordna mat i samband med tävlingar som anordnas.

Namnet på hennes kafé, Sockertoppen, har hon hämtat från barndomen.

– Det har funnits med sedan jag var liten. Och jag gillar att blanda sådant som är gammalt med nytt både när det gäller kafèdelen och matlagning, säger Sara Larsson.

Mer läsning

Annons