Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Soffliggarna ska ut till valurnorna

Annons
Soffliggarna ska ut till valurnorna

- (S) och Kommunal går ut

gemensamt i valrörelsen

- Gå ut och rösta på valdagen!

Det är det viktigaste budskapet i den gemensamma valplattform Kommunal och socialdemokraterna i Västernorrland presenterade igår.

- Naturligtvis innebär ett högt valdeltagande att vårt parti gynnas, säger Ingemar Nilsson, ombudsman för socialdemokraterna i Västernorrland. Men det är också en viktig demokratifråga.

- Vår målsättning är att det ska vara så lite soffliggare som möjligt, säger Lena Byström, ombudsman för Kommunal Västernorrland. Att inte rösta är att överlåta till andra att bestämma över mig.

Den gemensamma valplattformen är en liten broschyr med rubriken "Tillsammans ska vi göra livet i Västernorrland ännu bättre!" med uppmaningen att rösta på socialdemokraterna den 15 september.

I valrörelsen ska den nå ut till de 20 000 medlemmar som Kommunal har i länet.

ï Vad säger ni om det här samarbetet till de medlemmar som inte röstar på socialdemokraterna?

- Det finns en lång tradition med fackligt/politiskt samarbete inom LO-förbunden, säger Erik Sjödin, vice ordförande för Kommunal Västernorrland. Vi har samma grundvärderingar.

- Skulle någon medlem bli upprörd över det här, så får vi ta en diskussion. Och det är politiska diskussioner vi vill få igång på våra arbetsplatser. Vår ambition är att få igång en dialog med våra medlemmar om politiken de närmaste åren.

Det blir de förtroendevalda kommunalarna i länet som ska föra ut budskapet på arbetsplatserna och diskutera arbetsmiljö och politik med sina arbetskamrater.

Huvudfåran i valbroschyren är att socialdemokraterna och Kommunal tillsammans ska utveckla den offentliga verksamheten i länet. Några förslag till privatiseringar av vården finns inte här.

Ett av målen är att fler människor ska delta i fackligt och politiskt arbete. Där har Kommunal samma problem som andra fackliga och politiska organisationer.

- Tyvärr har vi problem med att få folk att ställa upp politiskt, konstaterar Erik Sjödin.

Kommunal är det enda LO-förbund i länet som socialdemokraterna samarbetar med på det här sättet.

- Vi samarbetar också med de andra förbunden, men det tar sig inte det här uttrycket, säger Ingemar Nilsson. Men jag tror att valplattformen med Kommunal kan stå som modell för andra i framtiden.

Leif Åhman

0611-55 48 25

leif.ahman@tidningen.to

Bildtext.

- Vår ambition är att få igång en dialog med våra medlemmar om politiken de närmaste åren, säger Erik Sjödin, vice ordförande i Kommunal Västernorrland. Foto: Mats Berglund

Mer läsning

Annons