Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snabbväxande företag kan få Gasellpriset

/
  • Matintresset hade Jonatan Norberg redan som liten parvel, berättar pappa Jan Norberg.

Han tog över restaurang St Petri Logen redan som 21-åring.
I dag, tio år senare, driver han ett av de mest snabbväxande företagen i länet.
På torsdagen kan Jonatan Norberg, 31, belönas med Dagens Industris Gasellpris.

Annons

– Bara att man blivit nominerad är ett kvitto på att man lyckats, säger han.

Varje år klarar bara ett fåtal företag Dagens industris Gasellkriterier. Det företag i varje län som växer allra snabbast, vinner Gasellen i sitt län. På torsdagskvällen koras Gasellvinnarna i Västernorrland, Jämtland, Västerbotten och Norrbotten vid en gala i Umeå. St Petri Logen och Härnösands Byggreturer är de enda som blivit nominerade från Ådalsområdet.

– Vi är naturligtvis mycket glada och stolta. Det här är ett kvitto på att vi är på rätt väg. Nu är det bara att gasa vidare mot nya mål, konstaterar Jonatan Norberg.

Förra året fördubblade St Petri Logen sin omsättning. Men resan mot det den gamla anrika restaurangen är i dag har inte varit oproblematiskt.

– De första fem åren var stentuffa. Då fick vi kämpa för att överleva. Många gånger funderade man på vad man gett sig in på.

Konceptet är enkelt. Svensk husmanskost tillagad på ett modernt sätt. Enkla och bra råvaror, gärna lokalproducerat och ekologiskt.

– Det är en bransch med små marginaler så det gäller att hitta rätt nisch. Vi har jobbat hårt mot att sudda bort fördomarna mot St Petri Logen som ett societetshus bara för de rika.

Det riktiga genombrottet kom för tre år sedan. Sedan har omsättningen stadigt ökat och personalstyrkan växt, från fem heltidsanställda till 13 i dag.

– Vi kommer även i fortsättningen att koncentrera oss på kärnverksamheten, men är inte främmande för nya idéer. En tanke som jag länge haft är att öppna en vinbar.

Mer läsning

Annons