Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snabb reaktion på larmetvid Härnösandsgymnasiet

Annons
Snabb reaktion på larmet

vid Härnösandsgymnasiet

Mindre stekt mat och kokt potatis istället för stekt.

Vid gymnasiets Kock- och restaurangskola i Härnösand har man snabbt tagit till sig larmet om att vissa livsmedel efter tillagning kan innehålla det cancerframkallande ämnet akrylamid.

- Det här kommer givetvis att påverka undervisningen och utbudet av mat i vår lunchservering, konstaterar läraren Carina Brändström. Det är givetvis viktigt att vi tänker oss för och äter rätt sorts mat. Efter det här larmet har vi fått ännu mer att tänka på. Det här blir mycket att diskutera i vår undervisning.

- Många av våra lunchgäster föredrar stekt mat, men jag tror att de flesta kommer att ta intryck av det här larmet. Det verkar vara mycket seriöst.

- Om vi serverar stekt mat kommer den att anrättas i ugn och vid lägre temperaturer jämfört med annan stekning, slutar Carina Brändström.

Emma Ågren är en av de 120 eleverna vid skolan.

- Jag äter redan nu vegetarisk mat, säger hon. Jag äter inte chips och mycket sällan pommes frites. Min uppfattning är att vi måste ta det här larmet på allvar.

Olle Mattsson tycker att det är självklart att man anpassar utbudet av mat efter de nya varningarna.

- Själv kommer jag att äta mindre chips och mindre pommes frites. För min del äter jag sällan hamburgare, men efter det här larmet blir det nog ännu mera sällan.

Även Johan Könberg kommer att dra ned på chips och stekt mat.

- Jag är som många andra förvånad över de här nya uppgifterna. För min del blir det nog mest kokt potatis och annan kokt mat i fortsättningen.

uno gradin

0611/ 554822

uno.gradin@tidningen.to

Mer läsning

Annons