Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skyltsöndagen blåste nästan bort

/
  • Alma Widmark, här med Andreas Widmark, lämnade sin önskelista till tomten Jorma Sandelin.
  • Det var ingen is under årets kanalsimning och enligt tomtarna som simmade var det inte kallt heller.
  • Micke Pettersson, Linus Svahn, Robert Berglund och Jakub Sarota fick ägna den mesta tiden åt att hålla fast sina varor.

Allt var nästan som vanligt på skyltsöndagen – tomten var där och på torget såldes julens måsten. Men vädret påminde inte alls om första advent. Snön lös helt med sin frånvaro och blåsten fick stånd att falla, varor att flyga och försäljare att ge upp.

Annons

En som var besviken var tomtemor själv.

– Det är förskräckligt utan snö. Men till julafton lovar jag att det kommer, säger Birgitta Holmgren-Wallin.

Många av knallarna var besvikna på vinden. Någons stånd rasade ihop och några fick packa ihop flera timmar för tidigt. Andra fick krampaktigt hålla fast vid sina saker för att de inte skulle flyga över hela torget. Och det största samtalsämnet var inte att det var advent, utan vädret. "Det är ju komik i det här", "kaos" och "katastrof" var bara några av de fraser som hördes.

Men trots hård vind tog sig många Härnösandsbor ut till skyltsöndagen Och det fanns en hel del att njuta av. Manskören Allmänna Sången och Prisma Gospel spred julglädje med sin sång. Barnen fick lämna sina önskelistor till tomtemor och tomtefar.

– Jag önskar mig en röd bil och ett grått hus med kaniner. Och en röd bil, säger femåriga Stina Edmo, som lämnade sin önskelista till tomtemor.

En annan som var relativt säker på att få klapparna från önskelistan, där en dockvagn och nya strumpor stod högst upp, var treåriga Alma Widmark. Hur snäll har du varit, frågade hennes pappa. Jättemycket, svarade Alma.

Snart är det faktiskt jul. Men om inte Bjällerklang hade hörts i bakgrunden den här skyltsöndagen så hade det, av vädret att döma, lika gärna kunnat vara valborg. Eller midsommar.

Mer läsning

Annons