Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skolinspektionen granskar Brännaskolan

Föräldrarna till en sexårig pojke i Härnösand som flera gånger under hösten rymt från sitt fritids tycker att Brännaskolan brister i tillsyn.
Nu kommer Skolinspektionen att granska skolan.

Annons

Den sexårige pojken har fått diagnosen adhd och bor tillsammans med sin pappa, styvmamma och hennes dotter. På skolan får han stöd och hjälp av en resursperson som ska finnas i hans närhet.

Trots det har han flera gånger under höstterminen försvunnit från skolområdet utan att varken resurspersonen eller någon annan i personalen har märkt något. Ofta tar han sin ett år äldre styvsyster med sig.

Hans styvmamma tycker att skolan brister i tillsyn av barnen och har anmält Brännaskolan till Skolinspektionen.

– Jag förstår inte att det gång efter annan kan hända. Vi har tagit upp problemet med skolan, men får bara till svar att de har en "plan". Hur den ser ut har vi dock inte lyckats få någon klarhet i, säger Emils styvmamma.

Hon tycker inte att barnen är tillräckligt skyddade när de är i skolan och kräver nu att händelserna utreds och att man sätter in lämpliga åtgärder. Hon är också kritisk till att skolan inte har upprättat någon bra krisplan för hur man ska agera när barn försvinner.

– Vi vill ha svar på hur skolan tänker lösa problemet med att barnen rymmer.

Myndigheten har nu beslutat att gå vidare och inleda en granskning av skolan. I sitt yttrande kräver man att Härnösands kommun ska svara på ett antal frågor före den 7 januari. Skolinspektionen vill, bland annat, ha svar på om eleven utsatts för kränkande behandling och om skolan anser att eleven fått tillräckligt stöd.

Mer läsning

Annons