Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjukhuset byggs om för 40 miljoner

Annons
Sjukhuset byggs om för 40 miljoner

- ny entré blir första etappen

Nu inleds ännu en etapp av renoverings- och byggarbetena vid Sollefteå sjukhus. Enligt det beslut som fattats i landstingsfullmäktige skall man under de närmaste två åren satsa drygt 40 miljoner kronor. Det handlar bland annat om flytt av såväl sjukhusapoteket som psykmottagningen till nya lokaler. Dessutom skall entrén byggas om, ögonmottagningen renoveras och administrationen samlas i gemensamma lokaler.

Under de senaste åren har man genomfört flera omfattande renoveringar och byggarbeten - man har bland annat gjort en ny akutenhet med bättre ambulansintag, byggt upp en allvårdsavdelning och en ny dialysavdelning.

Redan nu har man avsatt pengar till de nya arbeten som skall göras i sjukhusentrén. Hit flyttas sjukhusapoteket, samtidigt som man skall bygga om reception och kassa och utöka informationsenheten med data och video.

Det handlar också om förbättringar i trafikmiljön i anslutning till huvudentrén; i dagsläget är det ofta svårt att hitta parkeringsplats nära entrén och framkomligheten är begränsad.

Mer läsning

Annons