Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjukfrånvaron ökarkraftigt hos Posten

Annons
Sjukfrånvaron ökar

kraftigt hos Posten

Posten är en av många arbetsplatser där sjukfrånvaron ökar dramatiskt.

Förra året ökade sjukskrivningarna med 30 procent.

I genomsnitt var varje postanställd sjuk 33 dagar om man räknar in karens - och helgdagar.

- Statistik kan man läsa på många sätt, säger Nils Moberg, chef för postens verksamhet i Medelpad - och Härnösandsområdet.

Posten som är landets största arbetsplats - med cirka 45 000 anställda -hade 1,3 miljoner sjukdagar under 2001.

Men Nils Moberg som är nytillträdd områdeschef tycker inte att siffrorna ska tolkas som alarmerande.

- Jag kan inte säga att vi ligger på en anmärkningsvärt hög nivå. När vi räknar vår statistik så tar vi också med helgdagar och karensdagar. Räknar man bort det skulle vi vara ner i sju dagar. Så gör många andra arbetsgivare när man räknar fram sin sjukfrånvaro, säger Moberg.

Sjukfrånvaron i Medelpad - och Härnösand ökade under fjolåret med 15 procent. Den utvecklingen tycks fortsätta, hittills i år har den ökat med fem procent.

Varför Posten i vårt område skiljer sig mot övriga landet kan hänga samman med att man jobbar målmedvetet med sina långtidssjukskrivna, den grupp som allra mest drar upp sjukfrånvaron.

- Vi har egna rehabiliteringsprogram som vi arbetar efter sedan en tid tillbaka. Det kan ha gett effekt. Men det är ingen lätt uppgift att hitta andra uppgifter när exempelvis en äldre brevbärare blir sjuk en längre tid, säger Nils Moberg.

De stora förändringarna inom posten har inte gått spårlöst förbi. Omställningsprocessen bidrar säkert till de höga sjukskrivningstalen, dessutom är jobbet slitsamt och medelåldern hög.

- En viktig uppgift i framtiden blir att också titta på det förebyggande arbetet att minska långtidssjukskrivningarna, säger Moberg.

I år satsar posten på ett stort landsomfattande hälsoprojekt - den goda arbetsplatsen. Här finns bättre introduktion, speciella åtgärder för långtidssjukskrivna samt hälsobokslut för varje enhet.

Posten erbjuder generösa villkor för de som vill prova något annat jobb. I samband om omstruktureringen erbjuds övertalig personal 18 månadslöner om de väljer att sluta. Förhoppningsvis ska man kunna hitta ett annat jobb under den tiden.

Ola Thelberg

0611-554826

ola.thelberg@tidningen.to

Mer läsning

Annons