Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Simhallen orsakar splittring inom S

Tanken att simhallen i framtiden ska drivas av ett privat företag väcker känslor hos Socialdemokraterna i Härnösand.
Ledande S-politiker ifrågasätter om det är en väg som kommunen ska gå.

Annons

– Jag tycker inte att en väl fungerande kommunal verksamhet ska privatiseras, säger Stig Nilsson, ledamot i arbetarekommunens styrelse.

Frågan diskuterades vid arbetarekommunens senaste möte. Många frågor ställdes om den process som startats.

Initiativet beskrivs som en del i en satsning för att utveckla området vid Kanaludden. Målet är att hotellet och simhallen ska bli ett slags paket och drivas av en och samma entreprenör som på så sätt kan få en högre hotellranking utan egen investering.

– Chansen att lyckas med en hotelletablering ökar om vi kan erbjuda den här möjligheten, säger kommunalråd Fred Nilsson (S).

Frågan är mycket känslig för socialdemokraterna i Härnösand. Arbetarekommunens ordförande Anders Byquist håller en låg profil och vill inte deklarera någon egen uppfattning.

– Vi vill ha en bred politisk diskussion inom partiet i demokratisk ordning. Min uppgift är att lyssna på medlemmarna innan vi tar ett beslut. Förhoppningsvis kan vi komma fram till något vid nästa möte i arbetarekommunen, säger Byquist.

Både han och Stig Nilsson är positiva till en hotelletablering.

– Härnösand behöver ett hotell, men frågan är också var det ska ligga. En privatisering behöver inte betyda att det blir billigare för kommunen. Vi måste exempelvis se till att skoleleverna inte blir utestängda från simhallen. Vi vill också studera hur andra kommuner har gjort med liknande upplägg, säger Stig Nilsson.

Mer läsning

Annons