Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Silviafontänen rustas för 200000 kronor

Annons
Silviafontänen rustas för 200000 kronor

Silviafontänen kommer snart att spruta vatten i Nattviken igen.

Det lovar William Källström på Hemab, efter fjolårets ramaskri när det inte placerades ut någon fontän.

- Det är en hel del jobb att rusta upp fontänen, men jag kan nästan lova att den skall finnas på plats till midsommar, säger Källström.

I fjol uppstod det tveksamheter kring vem eller vilka som har ansvaret för fontänen. Detta sedan det stod klart att maskineriet fordrar en större upprustning.

Kommunen ansåg att Hemab var huvudman. Hemab i sin tur framhävde att det var kommunen. Med tanke på kostnaderna var det viktigt att veta vem som skulle betala notan...

Kommunalrådet Ingvar Wiklund (s) kunde efter en del undersökningar konstatera att det var han eget fögderi som stod som ägare.

Sedan har man pratat ihop sig, och I dag är det tre intressenter som släpper till pengar. Förutom kommunen är det Hemab och Härnösandshus.

- Det kommer att kosta runt 200 000 kronor att renovera fontänen. Sedan tillkommer driftskostnaden på i storleksordningen 80 000 kronor om året. Det går åt mycket ström, påpekar William Källström.

Båtägare har tidigare klagat på fontänens placering, eftersom det sprutar ut smutsigt vatten som ibland blåser på båtarna.

- Därför kommer fontänen att placeras närmare Nybron. Där är det inte lika grunt, vi får mer vatten under och det skonar maskineriet, säger William Källström

Egon Sundlöf

Mer läsning

Annons