Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sex miljoner tillAl-Sahlani

Drygt sex miljoner kronor har betalats under 2007-2010 av Centerpartiet till Abir Al-Sahlani och hennes pappa Abid som båda har ett förflutet i Härnösand.
Det uppger Ekot i Sveriges Radio.

Annons

Pengarna var statliga biståndsmedel och gick till Abid Alsahlanis parti Nationell demokratisk allians och till ett FN-förbund i Irak.

Uppgifterna kommer från årsredovisningar som har hemligstämplats av Centerpartiet i flera månader. Även Sida som är kontrollerande myndighet har vägrat lämna ut handlingarna till Ekot.

Partiledaren Annie Lööf har vägrat att kommentera frågan, trots att hon har full kunskap om satsningen genom partiets internationella stiftelse enligt Ekot.

Som vi berättat tidigare har Abir Al-Sahlani som är riksdagsledamot för Centern tagit time out från politiken och hoppat av från både EU-val och riksdagsval nästa år.

Detta efter att hon delgivits misstanke om bedrägeri i biståndsprojekten i Irak.

I augusti avslöjade Ekot att en polisutredning inletts om brister i redovisningen av sammanlagt 3,2 miljoner under åren 2009-2010.

Abir Al-Sahlani, uppvuxen i Härnösand och med rötterna i Irak, har tillsammans med pappan lett projekten.

Abid Alsahlani som var en framgångsrik restaurangägare i Härnösand är partiledare för Nationell demokratisk allians som fått stöd. Abir Al-Sahlani var då anställd som politiskt sakkunnig hos Centerpartiet.

Mer läsning

Annons