Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Satsning på Lustholmen

Nu är det återigen aktuellt för Härnösands kommun att diskutera med staten om att ta över mark Vägnön. En fråga som Härnösands segelsällskap, HSS är mycket engagerad i.

Annons

Redan 2010 hade Härnösands segelsällskap ett möte med den dåvarande kommunledningen och man gick också in med en skrivelse i frågan. Men ingenting hände.

Ärendet är skrivet på näringslivschefen Uno Jonsson, men enligt mejlkontakt känns han inte vid ärendet utan hänvisar frågan till samhällsförvaltningens chef Göran Andersson. Men inte heller han känner till ärendet. Och trots att det gått flera år har ingen gjort något åt frågan. Förrän nu.

Nu har ärendet fått en handläggare och det pågår samtal med Fortifikationsverket som i detta fall respresenterar staten som ägare av marken.

HSS som arrenderar Lustholmen av Härnösands kommun vill få råd och hjälp att lösa el- och vattenförsörjningen. Målet för HS är att utveckla Lustholmen som en naturhamn med service för båtturister.

Man vill att Lustholmen ska vara ett lugnt område och därför behålla grindarna och om det blir en nybyggnation på en annan del på ön vill man ha en ny vägdragning så att båtgästerna inte ska störas av trafiken.

Mer läsning

Annons