Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sågverket som kan bli årets nykomling

/

Under ett års tid har Charbel Gabbour och David Fahlén förvandlat den anrika kursgården i Rö.

Nu kan de båda få lön för mödan då deras skapelse Sågverket har nominerats till årets nykomling av STF.

– Det är ett kvitto på att vi satsat rätt och det ger oss ännu mer energi, säger Charbel Gabbour.

Annons

Det är vid STF:s (Svenska Turistföreningen) årliga prisgala på måndag i Nynäshamn som Sågverket tävlar om en av de åtta utmärkelser som delas ut.

Priset årets nykomling går till "den anläggning som på ett anmärkningsvärt sätt gjort entré i STF familjen under året".

Charbel Gabbour och David Fahlén, båda från Stockholm, tog över Solebo kursgård/vandrahem i Rö för ett år sedan och har sedan dess arbetat med sin vision att skapa något nytt.

Inredning, meny, personlighet och sociala medier är de centrala byggstenarna i förvandlingsnumret, enligt de nya ägarna.

– Vi ville ut på landet och såg möjligheterna att skapa något nytt, men även att bevara gårdens brukshistoria, säger Charbel Gabbour.

Just mixen modernt och historia anser STF kvalificerar Sågverket som en av årets mest spännande nykomlingar. Även det natursköna läget och den välkomnande atmosfären anges i STF:s motivering till nomineringen.

Nästa år planerar ägarna att utveckla sina filialverksamheter Musikverket med liveband och dans samt Konstverket med utställningar av lokala konstnärer.

Men först väntar en resa till Nynäshamn och chansen att vinna pris på STF:s galakväll.

– För oss känns det redan som en vinst. Bara att bli nominerade är belöning nog för mig och David, säger Charbel Gabbour.

Mer läsning

Annons