Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SaabTech kräver ersättning för vattenskador

Annons
SaabTech kräver ersättning för vattenskador

SaabTech Systems i Härnösand kräver i en skrivelse att de översvämningsskador som drabbat företagets fastighet i Härnösand ska bäras av kommunen.

Sammanlagt är det fyra översvämningar som drabbat företaget sedan våren 1999.

Totalbeloppet för att åtgärda skadorna uppgår till drygt 621.000 kronor.

Det är företagets byggnad i Murbergsviken som drabbats av översvämningarna.

Det har kunnat konstateras att dräneringsvattnet från fastigheten inte var kopplat till dagvattenledningen för industriområdet. Vattnet gick istället till en grov ledning som leder vidare ut till havet. Denna ledning var blockerad vilket enligt företagets version ledde till att översvämningarna uppstått

- Vatten trängde in i byggnaden via betongsulan. Hela bottenplattan låg under vatten och läget var akut, påpekar Dag Rehme vid Saab AB . koncernstab juridik.

- För att rädda fastigheten från underminering beslutades att ett stopp som blockerade dagvattenledningen skulle tas bort omedelbart. När detta skett och ledningen frilagts sjönk vattennivån direkt. Kommunen kontaktades, men det fanns inget intresse att medverka till att lösa problemen.

- Eftersom kommunen inte var intresserad av att medverka tog Saab beslut om att reparera ledningen, återställa en uppgrävd väg och säkerställa en riktig dränering, konstateras i skrivelsen till kommunen.

Företaget påpekar också att den aktuella ledningen, förutom Saabs fastighet även dränerar de nyligen av Hemab installerade fjärrvärmeledningarna samt annan kommunal mark och väg såväl före som efter det att ledningen passerar företagets fastighet.

uno gradin

0611/ 554822

uno.gradin@tidningen.to

Mer läsning

Annons