Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Romanser flödar ur tom butikslokal på fredagskvällen

Tumbleweed är ett projekt av Patrik Grundström som är en konsertserie i tomma butiks- och restauranglokaler i Härnösand.
På fredagskvällens flödar romanser ur Lust & Fägrings gamla lokaler.

Annons

Varför brinner du för att anordna konserter?

– Då jag jobbar som frilansmusiker så är ju mycket av jobbet upp till mig själv, att anordna konserter och göra projekt är något som blirväldigt viktigt för mig, både ur ett musikaliskt perspektiv men också urett framtidsperspektiv då de projekt och konserter jag styr ihop blir något jag sedan kan försöka sälja vidare både i länet men ocksånationellt/internationellt.

Hur kom du på idén att nyttja butiks- och restauranglokaler?

– Jag var på en "kulturlunch" på logen för ett tag sedan och hörde en människa prata om hur de hade nyttjat nedlagda butikers skyltfönster till konstutställningar och tänkte att det var ju en schysst idé. Samtidigt såg jag hur fler och fler lokaler blev tomma i Härnösands centrum och tänkte att här har jag ju ett gyllene läge att göra ett projekt (Tumbleweed #1 som bestod av musik från Zelda-spelen). Under tiden jag jobbade med det projektet så tänkte jag att dettakan jag ju utöka och göra en hel serie med konserter av.

Vad har du för tanke med konsertserien?

– Dels så tycker jag att det är viktigt att det händer saker i Härnösand. Jag tycker att det är otroligt viktigt att folk ser att det gåratt göra precis vad man vill bara man lägger manken till och att en lite"tokig" idé, som att göra spelningar i gamla butikslokaler inte alls är tokig utan bara trevlig. Sen hoppas jag att det kommer folk till Tumbleweed och ser att den lokal vi är i då har potential till att bli något. Spelställe, restaurang, butik, mötesplats whatever. Då kan vi kanske minska antalet tomma lokaler och istället fylla dem med något bra.

Varför romanser?

– Idén kommer från Klas Norberg, som sjunger i den här Tumbleweed-konserten. Han och jag spelar tillsammans i en mängd olika saker, bland annat coverbandet Bandet, och har pratat om att göra något helt annat tillsammans enlängre tid. Då Tumbleweed-idén föddes så var han en av dom första jagkontaktade och sa: NU kan vi göra precis vad vi vill. Klas hade nämnt för mig att han hade arrangerat om några klassiska romanser till hårdrock för ett tag sedan och jag tyckte att den idén var precis så intressant och annorlunda som jag vill attTumbleweed ska vara. Så vi beslutade oss för att ge det ett försök!

Och varför omarrangerade?

– Romanser är ofta väldigt korta, cirka två minuter, men otroligt vackra och vi kände att man kan ju dra ut all denna vackra musik om man vill så man påriktigt kan höra melodierna och de små guldkorn som tyvärr ofta försvinner för fort i originalen. Jag säger verkligen inte att vi har "förbättrat" musiken men däremot har vi lyft fram saker som är gömt i musiken. Sen har jag lagt till soloformer så vi kan leka helt ohämmat med allting.

Musiker:

Klas Norberg - Sång och gitarr

Patrik Grundström – bas & synthbas

Per Nordgren - gitarr

Josef Eriksson - gitarr

Christian Sundeqvist - trummor

Mer läsning

Annons