Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Riksvalberedningen: Amanda Lind (MP) blir Miljöpartiets nya partisekreterare och nu startar jobbet med att hitta nytt kommunalråd i Härnösand

/

Nu är det klart.
Miljöpartiets riksvalberedning vill ha Amanda Lind (MP) som ny partisekreterare.
Det betyder att hon nu förbereder sig för att lämna uppdraget som kommunalråd i Härnösand.

Annons

Amanda Lind vill inte ta ut något i förskott

– Ingenting är avgjort innan kongressen har fattat sitt beslut. Men riksvalberedningens förslag är ett stort steg på väg.

Samtidigt börjar hon planera för sitt nya uppdrag

– Vi kommer därför snarast att träffas för att diskutera hur vi ska arbeta utifrån scenariot att jag blir vald.

Hon tror att Miljöpartiet kan hitta ersättare som kan ta över hennes arbetsuppgifter.

– Vi i Härnösand har en mycket välfungerande avdelning och vi har nått stora politiska framgångar som en tydlig del av den rödgröna majoriteten i kommunen.  Och det handlar om ett lagarbete. Och jag är övertygad om att vi kan hitta bra personer som kan ta ansvar. Men så klart att det kommer att bli en förändring.

Nu ser hon fram emot den 14 maj då valet kommer att ske.

– Så klart at jag är glad, det är ett utmanande och inspirerande uppdrag. Det är oerhört hedrande att bli tillfrågad och nominerad, och väldigt inspirerande.

Hon kommer dock inte att lämna sina politiska uppdrag direkt.

– Jag kommer att sitta kvar fram till kongressen. Och blir jag vald kommer jag under en tid sitta båda rollerna för att underlätta en övergång.

Hon inser att det kommer att vara ett uppdrag som kräver mycket.

– Det handlar om att se till så att Miljöpartiet även i fortsättningen har ett stort inflytande över svensk politik så vi kan fortsätta arbetet mot en grön omställning av landet. Jag hoppas att kunna bidra med mina erfarenheter från kommun och regionpolitik. Och jag ska arbeta för att vårt parti ska vara ett parti för hela landet.

Hon ser detta som ett långsiktigt uppdrag men har inte i dagsläget tänkt flyutta från Härnösand.

– Det går att långpendla som riksdagsledamot och det ska jag också kunna göra. så jag kommer även i fortsättningen vara synlig i Härnösand. Men jag ser inte politiken som en livsuppgift utan kan se fram mot den dag jag ska återgå till mitt arbete som psykolog, säger hon.

Joakim Larsson är ordförande i Miljöpartiets riksvalberedning och tror på nomineringen av Amanda Lind som fler partidistrikt gjort.

– Det har varit lång process. Men vi är enig valberedning som står bakom nomineringen av Amanda Lind. Det är positivt med hennes erfarenhet från kommun och landstingspolitiken och hon har jobbat i ett väl fungerande samarbete, säger Joakim Larsson (MP), som är nöjd med Amanda Lind

Läs även: Döm inte miljöpartisten efter håret