Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Riksdagsledamot besöker Palestina

Annons
Riksdagsledamot besöker Palestina

Riksdagsledamoten Gunilla Wahlén, Sundsvall, kommer under perioden 5 - 10 maj att delta i en resa i Palestina. Besöket ingår i ett projekt frivilligorganisationer med titeln "Mänskliga rättigheter i fokus?, ett projekt för NGO-observatörer till Jerusalem, Västbanken och Gaza". Gunilla Wahlén kommer att träffa parlamentariker/politiker, humanitära organisationer och människorättsföreträdare.

Uppdraget kommer att inriktas på att utifrån FN:s allmänna deklaration om de mänskliga rättigheternas och FN:s konvention om politiska och medborgerliga rättigheter att undersöka det palestinska parlamentets situation och arbetsmöjligheter. Hon kommer att se närmare på de palestinska parlamentarikernas möjligheter att genomföra sin uppdrag.

I Gunilla Wahléns uppdrag ingår också att hon skall studera den palestinska civilbefolkningens rätt till skydd enligt Genèvekonventionen.

- Det var få som noterat att när Ariel Sharon talade om att Yassir Arafat inte ska få återvända till Palestina om han lämnar landet, visar en fullständig brist för demokratin. Yassir Arafat är faktiskt det palestinska folkets i demokratiska val utsedde president, säger Gunilla Wahlén.

Gunilla Wahlén har tidigare bott i Härnösand.

Åke Dahlbäck

Mer läsning

Annons