Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rififikupp identisk med den mot Ica Maxi

Nu har det hänt igen. Tjuvar kom över varor för hundratusentals kronor i helgen i samband med en rififikupp mot en sportbutik i Umeå.

Tillvägagångssättet tycks vara det samma som vid rififikuppen mot Ica Maxi i Härnösand i början av september.

Annons

– Vi tror att det kan finnas ett samband och har kontaktat polisen i Umeå. Det kan handla om samma gärningsmän, säger Jörgen Bladin, förundersökningsledare vid polisen i Härnösand.

Det var natten till måndagen som en sportbutik på Mariedal i Umeå utsattes för en förslagen rififikupp. Tjuvarna skar upp ett hål i taket och tog sig in utan att larmet gick. De fick med sig både pengar från kassan och kläder till ett värde av uppemot 200 000 kronor.

Personalen upptäckte ett stort uppskuret hål på taket när de kom till jobbet på morgonen. Håltagningen är så pass avancerad att den troligast skett med en vinkelslip eller något liknande verktyg.

Enligt polisen är tillvägagångssättet detsamma, som när varuhuset Ica Maxi i Härnösand för knappt två månader sedan utsattes för ett liknande inbrott.

– Det här är intressanta uppgifter för oss, konstaterar Jörgen Bladin. Nu ska vi se om vi kan hitta något samband med kuppen i Härnösand.

Vid inbrottet mot Ica Maxi i Härnösand stals tobaksvaror till ett betydande värde. På bilder från övervakningskameran syns flera maskerade män som langar upp väskor med stöldgods till ytterligare en gärningsman på taket av Ica Maxi.

Efter kuppen flydde tjuvarna söderut i en falskskyltad svart Audi. Samma natt fångades tjuvarna på bild I en fartkamera utanför Gävle.

– De höll hög hastighet, långt över fartgränsen och var fortfarande maskerade. Men bilden är skarp och särdrag hos personerna går tydligt att urskilja, säger Jörgen Bladin.

Mer läsning

Annons