Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Relationsproblem i absurd pjäs

Annons
Relationsproblem i absurd pjäs

Eleverna vid teaterestetiska programmets årskurs tre spelade under lördagen sitt examensarbete., en absurd pjäs av Gunilla BoÎtius. "Kvinnan som gifte sig med en kalkon" handlar om relationsproblem i en till synes sammanhållen familj.

I pjäsen möter vi mamma och pappa, spelade av Katarina Nordin och Ellinor Göransson. De har två barn, Harald, spelad av Anna Johansson och Joa, spelad av Lina Persson. Kvartetten har drabbats av ett ovanligt livsöde. Harald har efter ett par skutt förvandlats till hare, och Joa lever i en fantasivärld efter ett möte med en främling som givit henne tulpaner.

För att få henne att tänka på något annat bjuder pappan in en kollega, Robert. Han har varit kalkon, men låtit operera om sig till människa. Joa tvingas gifta sig med kalkonmannen.

Under pjäsens gång kommer familjens stora problem i dagen, mammas behov av kontroll, och familjen går allt mer som sin upplösning.

Efter premiären tackade estetiska programmets föreståndare Stellan Jakobsson de medverkande samt lärarna Thomas Olsson och Helena Lindh, samt Birgitta Rasmusson från Teater Västernorrland, ansvarig för maskerna.Åke DahlbäckPjäs om relationer

Pjäsens mamma, Katarina Nordin, pratar med sin svärson, Robert, som varit kalkon, men låtit operera sig. I rollen Ludvig Ålund.Foto: Åke Dahlbäck

Mer läsning

Annons