Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rätten gick syn på mordplatsen

/
  • Hovrätten på plats vid mordplatsen på Trädgårdsgatan där Jarl Karlsson segnade ihop efter 14 knivhugg.

Steg för steg promenerade Hovrätten den väg som de misstänkta mördarna gick under mordnatten, 25 april.

– Det är bra att man på plats kan se hur det ser ut jämfört med att bara titta på en karta, säger advokat Göran Telhammer som försvarar Sabir Nuur.

Annons

Det kallas syn i juridiska termer när en domstol vill studera en brottsplats, en ovanlig åtgärd i rättsliga sammanhang.

Läs även "Knivmordet tas om i hovrätten"

Åklagare, försvarare och hovrättens ledamöter inledde i "Krysset", korsningen mellan Nybrogatan och Storgatan där Simon Yngvesson och Sabir Nuur vistades under mordnatten. Hur de sedan gick ner på Storgatan där de krossade fönstret hos Kina dragon vid tillfällen, enligt åklagaren Staffan Blybergs bevisning.

Läs även "Dömda männen visade ingen ånger".

Vandringen som tog 25 minuter fortsatte ner till Hennes och Mauritz där gärningsmännen hotade några jämnåriga. Sedan tillbaka till Kallings guld för att studera den kamera som registrerade de båda en kort tid efter SOS-larmet från Jarl Karlsson. Vidare på Trädgårdsgatan i riktning mot Sankt Petri logen och platsen där Jarl Karlsson påträffades.

Den andra dagen blev en enda repris av rättegången i Ångermanlands tingsrätt. Men vid ett tillfälle uttalade sig Simon Yngvesson. Han begärde stängda dörrar när åklagaren skulle spela upp ett kortare förhör från rättegången. Hovrättens ordförande Sten Burman gick med på hans begäran och den delen kommer att bakas in i Yngvessons personalia som gås igenom under torsdagen.

Yngvessons advokat Slobodan Jovicic deltog inte under den andra rättegångsdagen.

Han var nämligen dubbelbokad för en annan rättegång och ersattes nu av advokat Martin Larsson. Jovicic är på plats när rättegången avslutas under torsdagen.

Mer läsning

Annons