Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Premiär för nya grupper på jazzklubben

Annons
Premiär för nya grupper på jazzklubben

Medlemmarna i Öbacka Jazz- och blues fick uppleva ännu en succéafton under fredagskvällen när Bitter Blue med förbandet ECJ tog scenen på Metropol i besittning. Detta innebar publikrekord för säsongen för grupperna som bjöd på gammaldags blues respektive funk.

Unga ECJ bildades för drygt ett år sedan av Martin Ödlund, trummor, Robin Lyne, sång, Björn Olofsson, gitarr och Tom Olofsson, bas. Samtliga i gruppen gick då på högstadiet. Gruppen som spelar huvudsakligen eget material har tidigare bland annat framträtt vid Musik direkt och UKM, där de spelade vid riksfinalen i Örnsköldsvik. Det var dock första gången som man framförde sin musik på jazzklubben.

- Det var jättekul att spela här. En härlig avspänd stämning, menade Martin Ödlund, trummis i ECJ.

Bitter Blue består av Peter Strömqvist gitarr/sång, Micke Jonsson munspel, Larsa Larsson bas och Stefan Larsson trummor. Samtliga i gruppen kommer från Härnösand med de studerar och spelar på andra orter. Även för BItter Blue var det premiär på jazzklubben.

- Jättekul att vara här. Det här har vi längtat efter, sade Peter Strömqvist när han presenterade gruppen.

Bitter Blue har inte spelat så länge i denna konstellation, men samtliga i gruppen har spelat i andra grupper.

- Med denna uppsättning har vi spelat sedan i juni berättar gruppens basist Larsa Larsson, som pluggar på musikhögskolan i Piteå.

Musiken var munspelsbaserad gammal blues, och bandet gästades även av pianisten Johan Edin som bland annat spelat med Uno Svenningsson. Bitter Blue fick stora ovationer och blev inropade två gånger vid denna succébetonade blueskväll.

Åke Dahlbäck

Premiär

Unga ECJ gick hem hos publiken. Det är säkert inte sista gången som gruppen framträder på Metropol.Peter Strömqvist, sångare och gitarrist i Bitter Blue studerar på musikhögskolan i Örebro.

Foto: Åke Dahlbäck

Mer läsning

Annons