Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiker vill ha 60 000 kronor i månaden – under timeout

/

Eventuellt åtal dröjer för riksdagsledamoten Abir Al-Sahlani (C) med bakgrund från Härnösand.

Besked kommer tidigast i juni. Fram till dess vill hon behålla sin riksdagslön.

Annons

Abir Al-Sahlani har tagit timeout från politiken och hoppat av från både EU-val och riksdagsval nästa år. Detta efter att hon delgivits misstanke om bedrägeri i två biståndsprojekt i Irak.

Nu står klart att hon blir borta från riksdagen minst fram till midsommar.

Enligt åklagare på Ekobrottsmyndigheten kommer förundersökningen nämligen att behöva hela våren för att utreda de misstänkta oegentligheterna. Det uppger Dagens Eko i SR.

Hittills har Abir Al-Sahlani haft timeout med bibehållen ersättning från riksdagen på strax under 60 000 kronor i månaden. Hon är utkvittad vid omröstningar.

I förra veckan uppmanades hon av Centerpartiets ledning att ta tjänstledigt utan lön. Det har hon inte gjort.

"Jag är inte dömd för något brott. Jag har redan fått göra avkall på mitt politiska engagemang genom att dra mej bort från listan till EU-parlamentsvalet och riksdagslistan. Jag är inte redo att göra ännu flera avkall. Jag är fortfarande oskyldig", skriver Abir Al-Sahlani på sin blogg.

Allehanda.se har vid upprepade tillfällen sökt Abir Al-Sahlani utan kontakt.

I december rapporterade Ekot att drygt sex miljoner kronor har betalats under 2007-2010 av Centerpartiet till Abir Al-Sahlani och hennes pappa Abid.

Pengarna var statliga biståndsmedel och gick till pappans parti Nationell demokratisk allians och till ett FN-förbund i Irak.

Abid Alsahlani var på 1990-talet restaurangägare i Härnösand.

Mer läsning

Annons