Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisen efterlyser ägare till stöldgods

/
  • Polisen efterlyser ägarna till det stöldgods som hittades i samband med en husrannsakan på en adress i Härnösand på torsdagen.

Två män, 22 respektive 21 år gamla, sitter anhållna hos polisen i Härnösand misstänkta för stöld.

Annons

Vid husrannsakan i en av männens bostäder hittades stulna föremål till ett betydande värde som polisen ny efterlyser ägare till. Det handlar, bland annat om två elverk, en Husqvarna röjsåg och en 12 volts eldriven båtmotor av märket Verimax.

– Vi är mycket angelägna att få tag på ägarna, säger Jan Aller, förundersökningsledare på polisen.

Det var sent på onsdagskvällen som polisen larmades om ett inbrott i ett av byggbolaget NCCs förråd på Fyrvägen i Härnösand. Gärningsmännen hade tagit sig in i lokalerna genom att bryta upp en dörr. Väl inne i lokalerna har man med hjälp av nycklar som fanns i lokalerna tagits sig in i verktygsboden och där tillgripit ett elverk, kapsåg, tigersåg, skruvdragare, en ansenlig mängd andra verktyg samt arbetskläder.

En hundpatrull fick snabbt upp spår som ledde till en viss adress i Härnösand. Två män greps och anhölls senare misstänkta för flera stölder i Härnösand. En husrannsakan genomfördes under onsdagen i en av männens bostäder. Där påträffades merparten av det som stulits i NCCs förråd kvällen innan förutom det stöldgods som polisen nu söker ägare till.

Det två gripna personer är kända av polisen sedan tidigare och kopplas även till en stöld från en grävmaskin på Fyrvägen i Härnösand på onsdagen där en skopa och en asfaltskärare tillgreps. I samma veva slangades maskinen på 60 liter diesel. Värdet av stulna uppgår till runt 21 000 kronor.

Mer läsning

Annons