Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Planer inför sommaren i Härnösand

Annons
Planer inför sommaren i Härnösand

Än är det för tidigt att räkna ut Härnösand som sommarstad med tilldragande nöjesutbud.

I förra veckan samlades en grupp människor för att grovskissa på en lösning med parkfest och allt. Det var ett inofficiellt möte och uppgifterna därifrån är knapphändiga.

På onsdagen samlades en annan grupp med delvis samma folk. Det finns många frågetecken att räta ut, men lyckas det kan frågetecknen bli till utropstecken.

- Blir det något, så handlar det om lokalt engagemang med lokala artister. Det viktiga är att inträdet är gratis. Det vill vi inte rucka på, säger Mikael Tallbacka.

Parkfest diskuteras, men för att det skall bli en sådan krävs det att det finns några krögare som vill.

- Vi vet inte ens om någon krögare är beredd att ställa upp med tält. Nu måste vi i första hand lösa fjolårets parkfest först. Vi ska skicka ut en kallelse till stadens krögare för att kunna sammanstråla den 13 mars. Med den kallelsen skickas ett krav på 5000 kronor.

- Det får inte vara så att hälften av krögarna ska betala 10000 kronor medan den andra hälften inte betalar någonting. Nu hoppas och tror jag att i vart fall någon skall göra rätt för sig. Efter det är det dags att ta nästa steg inför sommaren, säger Mikael Tallbacka.

Enligt vad Tidningen erfar finns det en del spännande uppslag bland annat vad beträffar Parkfestens placering. Den behöver nödvändigtvis inte hålla till på Mellanholmen.

Egon Sundlöf

Mer läsning

Annons