Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Peps lockade entusiastisk publik till Brännaborg

Annons
Peps lockade entusiastisk publik till Brännaborg

- Det kan inte bli bättre än så här!

En entusiastisk publik på sjuhundra betalande fick uppleva en musikfest utan like när förbandet Bitter Blue och Peps Persson med Blodsband tog scenen på Brännaborg i besittning. Den folkkäre skåningen bjöd på en kokande blandning av blues och reggae med låtar som "Hög standard", "Oh boy", "Falsk matematik" och "Styr den upp".

- Jag kör min musik, min blandning. Jag är svensk och skåning, inte från Chicago eller Västindien. Och grunden är faktisk en hel del svensk schlager, berättar Peps Persson.

Peps Persson inledde sin musikaliska karriär i början av 1960-talet som trummis i ett dansband. Några år senare vaknade intresset för blues, och Peps sadlade om till munspel och gitarr.

- Jag var kanske lite snobbig och lyssnade inte alls på engelsk blues. Det var äkta vara, den amerikanska chicagobluesen, som tog mitt intresse.

Efter en platta inspelad i Chicago gick Peps över till att sjunga blues på skånska i stället för engelska, och tack var en västindisk bandmedlem hittade Peps reggae.

- Det finns en puls i reggae som inte alls är olik schottis, så det finns likheter med svensk musik. På Persson sjunger Persson, sjunger jag Edvard Persson-låtar. Det är egentligen en skiva till morsan som hade Edvard Persson som sin stora idol.

Blodsbandet bestod under denna turné av Peps Persson munspel/gitarr/sång, Max Schultz gitarr, Thommy Berndtsson keyboards, Michael Fahleryd bas, Bosse Skoglund trummor, Peter Martin percussion samt Jojo Kempe ljud (PA). Samspelt, stiltroget och elegant serverade bandet en magnifik bakgrund till Peps sång och munspel. Thommy Berndtsson och Max Schultz hann under kvällen bjuda på en rad briljanta solon, innan veterantrummisen Bosse Skoglund fick kvällens längsta applåd för ett virtuost och svängigt trumsolo.

För Öbacka Jazz&blues skulle lördagens konsert egentligen ha inneburit säsongsavslutning. På grund av ett gästspel av världssaxofonisten Dick Oatts ger klubben en extraföreställning den sjätte maj.

- Han är på Sverigebesök med sin trio, och då kommer hela gruppen att sitta in med High Coast Orchestra, säger Kjell-Arne Danemo, Öbacka Jazz&blues.

Dick Oatts torde vara mest känd för sitt mångåriga musicerande i Thad Jones-Mel Lewis storband där han ledde saxsektionen. Klubben planerar just nu höstsäsongen med ett flertal riktigt kända namn.

- Vi kommer bland annat att gästas av en av världens mest kända gitarrister, Georg "Jojje" Wadenius, avslöjar Kjell-Arne Danemo.

åke dahlbäck

Mer läsning

Annons