Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pensionat väntar första gästerna

/
  • Anett Hellströms egna hundar, Rollo och Maxi, får snart sällskap av andra jyckar på hundpensionatet i Svedje, Älandsbro.

Ett pensionat med 27 sängplatser och naturskönt läge nära skogen i Svedje, Älandsbro, väntar på sina första gäster.
Fyrbenta förstås, men ändå.
– De kommer att mötas av mycket kärlek och omsorg, lovar föreståndarinnan Anett Hellström, 49 år.

Annons

För Anett är det något av en livsdröm som blir verklighet. Djur av alla de slag har alltid legat henne varmt om hjärtat. Hemma på gården i Svedje har hästar, kalvar och katter samsats med hundar.

– När vi gjorde oss av med hästen förra året blev det tomt i ladugården och det var då tankarna på att öppna ett hundpensionat väcktes, säger hon.

Under hela året har förberedelserna pågått. Maken Mikael har varit behjälplig med att byta ut golvåsar och isolerat. På logen, där höet tidigare förvarades, har nu beretts plats för 27 vovvar. Anett har sagt upp sig från sitt gamla jobb på Saltviksanstalten för att satsa på hundrastning och hundpassning på heltid. Hon har genomgått erforderlig utbildning och fått alla tillstånd som krävs från länsstyrelsen.

De fyrfota vännerna kommer att få mycket kärlek och omvårdnad, lovar Anett.

– Hit kan man lämna sin vovve när man åker på semester. Men vi har också dagisverksamhet. I båsen finns plats för en eller två hundar åt gången – beroende på storlek och ras, säger hon, säger hon.

Mer läsning

Annons