Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Påskvandring till Pingstkyrkan för skolelever

Annons
Påskvandring till

Pingstkyrkan för skolelever

Varför firar vi påsk?

Det vet numera många skolelever i Härnösand betydligt mer om.

Pingstkyrkan arrangerade på onsdagen en så kallad påskvandring där eleverna i ett stationssystem fick veta mer om påskfirandet.

Totalt har tio skolklasser i Brännaskolan, Murbergsskolan och Gerestaskolan under två dagar lärt sig massor om Jesu lidande, död och uppståndelse.

Vid Tidningens besök var det Gerestaskolan klass fyra och fem som hälsade på i Pingstkyrkan.

Flera funktionärer med föreståndaren Oliver Sundström och barn- och ungdomsledaren Ronnie Ruthström i spetsen gestaltade olika roller i spelet om påsken.

Ronnie Ruthströms berättelse började på gamla testamentets tid för 3.800 år sedan och uttåget ur Egypten 400 år senare.

Eleverna fick givetvis också veta att Jesus instiftade nattvarden på skärtorsdagen, Judas förräderi när Jesus befann sig i Getsemane trädgård och domen om korsfästelse som Pontius Pilatus avkunnade.

Judas roll spelades av Ingemar Hemström som kysste Jesus på kinden. Marita Bylund berättade om uppståndelsen. Sören Holmström gestaltade Pontus Pilatus som dömde Jesus att bli korsfäst och släppte lös förbrytaren Barabas.

Korsfästelsen och uppståndelsen fick eleverna se på en videosnutt innan det var dags för avslutning

uno gradin

0611/ 554822

uno.gradin@tidningen.to

Fakta/

Den kristna påsken firas till minne av Jesu lidande, död och uppståndelse vid (den judiska) påsken i Jerusalem. Påskveckan, stilla veckan, inleds med palmsöndagen (Jesu intåg i Jerusalem) och innehåller skärtorsdagen (nattvardens instiftelse), långfredagen (Jesu lidande och död) och påskdagen (Kristi uppståndelse), följd av annandag påsk (de första mötena med den uppståndne).

Mer läsning

Annons