Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Paraplyernas afton vid trivselpremiär

Annons
Paraplyernas afton vid trivselpremiär

Premiären för årets trivselkvällar gick i skurarnas tecken, med allmänt småruggigt väder. Nederbörden till trots hade närmare tusen personer bänkat sig framför scenen för allsång, tävlingar och artister.

- Ja, det är fantastiskt. Trots att det är ruggigt väder har vi tusen i publiken. Och dessutom är det ju så blandad ålder i publiken, från barn till pensionärer. Och alla verkar ha lika kul. Många går hit för att träffa folk, säger programledaren Lars T Johansson.

Sommarens trivselkvällar har blivit något av en institution i Härnösand, med ett par decennier på nacken. Som vanligt stöttades Lars T av BH-Bandet under ledning av Björn Hedström. Den duktiga orkestern kastade sig vilt mellan musikstilar, rock, blues och dansband.

- Vi har ett erkänt duktigt husband, menar Lars T.

Bandet stöttade kvällens artister, som hade det gemensamma att det var något av scenpremiär för dem. Lokala 3 Vox; Jan Romberg, Elisabeth Enander och David Thölix hade tidigare bara uppträtt på personalfest på Landgrenskolan. Rutinerade Agneta Olsson, tidigare sångerska i Martinez, satsar numera på solokarriär, med premiär på Mellanholmen i Öbacka.

- Jag har sjungit på Sten & Stanleys 40-årsjubileum och varit programledare i Stjärnskott 2002, men Trivselkvällen var länspremiär på egen hand, avslöjar Agneta.

Som vanligt var stämningen god under kvällens tävlingar där barntävlingen kanske var den mest spännande. 4-åriga Alva svarade tvärsäkert att Napoleon förlorade vid Waterloo, och kunde lika självklart att lokaltidningen heter Tidningen Ångermanland. Trots detta blev det förlust mot 5-årige Julius. Men det spelar ju kanske inte så stor roll när alla har kul och får pris, en viktig faktor när det är trivselkväll.

Åke Dahlbäck

Väder för paraplyer

Fyraåriga Alva var väl rustad mot vädrets makter. Och det gick även bra i kvällens tävling.Premiärartist i flera bemärkelser var duktiga Agneta Olsson.Lokala artisterna 3 Vox begick även premiärföreställning.Årets värdpar, Anna Westin från Härnösands turism och naturligtvis Mr Trivselkväll, Lars T Johansson.Hemliga lådan, som innehöll trådlös telefon och annat fint, vanns av Camilla.Lars Feldt och Ulf Persson kämpade väl i kvällens duell, en skojig äppelätning.Foto: Åke Dahlbäck

Mer läsning

Annons