Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Paradorkesterns nya uniformer

Annons
Paradorkesterns nya uniformer

Under tisdagseftermiddagen bjöd Härnösands Paradorkester på konsert på torget, och passade då även på att visa upp de nya uniformerna för drill- och flaggflickorna. På torsdag bär det iväg på vänortsbesök till Gamla Karleby, och då kommer den nya stassen väl till pass.- De gamla uniformerna hade hängt med sedan 1972. Premiärspelningen var när vi uppträdde i teve på finalen av "Vi i femman". Vi har lappat och lagat i omgångar, berättar Lena Widmark, som är ledare för drill- och flaggflickorna tillsammans med Katarina Nordin.

De nya orkesterkläderna känns lite striktare och mer uniformslika än de äldre, med markerade axelklaffar och knappar. Kläderna är designade och sydda hos en göteborgsfirma, Carina Brohall Design, som specialiserat sig på uniformer. Egentligen var det meningen att premiären skulle ha skett för tre veckor sedan, men paradorkestern fick stå tillbaka för en större kund.

- Det var armén som skulle ha uniformer till nationaldagen, berättar Katarina Nordin.

Varje uppsättning kostar runt 3 500 kronor, och där ingår kjol, stövlar och tunika. Hattar hade man inte råd till denna gång.

- Vi har köpt 35 uppsättningar, och hela kostnaden är betald av supporterföreningen. Det är pengar som vi spelat ihop eller som kommer från tivolit. Vi hoppas ha råd att köpa nya hattar om något år, berättar Lena Widmark.

På torsdag bär det iväg till Finland för spelningar i vänorten Gamla Karleby. Det blir en intensiv helg och nästa måndag åker man hem igen.

- Vi är totalt 65 som åker, med musikanter, drillflickor, flaggflickor, tamburmajorer och ledare, säger Lena Widmark.

Åke Dahlbäck

Mer läsning

Annons