Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På väg mot rekord

/
  • I fredags passerade
  • Att ta bussen en sträcka kan nog vara frestande. Men Kevin Carr kan inte det. Om hans målsättning att slå rekord ska uppfyllas.
  • Att springa jorden runt innebär att det går åt en hel del kraft. Kevin Carr förbrukar en hel del av den optimala sportdrycken mjölk.

Kevin Carr från England ska slå världsrekord genom att springa Jorden runt. Nu har han nått Ångermanland.

Annons

På fredagen passerade Kevin Södergården i Gussjö med sin vagn packad med tält och annan utrustning.

– Om ett par veckor ska jag ha kommit till finska gränsen och då har jag avverkat en tiondel av sträckan, säger Kevin med en suck.

Den 28 juli påbörjade han sin maratonlöpning som ska ta honom till sex kontinenter. Om han fullföljer den plan han lagt upp under 18 månader ska han efter två år och närmare 29 000 kilometers springande ha en notering i Guinness rekordbok. Hittills har allt gått enligt planerna genom England, Frankrike Belgien, Holland, Tyskland, Danmark och Sverige. Inga skador eller blessyrer har satt käppar i hjulet.

Hur kommer man då på idén att ge sig ut på denna långa mödosamma tur? Självklart är det här med långlöpning hans stora intresse. Efter att ha sprungit England och Skottland runt ville ha ta sig an en större utmaning.

– Två stycken, en dansk och en australiensare, har försökt att komma in i rekordboken, berättar Kevin när vi får en pratstund med honom på en grusväg i Gussjö.

Då hade han just blivit bjuden på lunch av en kvinna i Södergården. Annars är det mest egen matlagning som gäller. Mat och all övrig utrustning, inklusive tält, drar han i en kärra framför sig. Totalt väger utrustningen cirka 30 kilogram. Fredagens etapp, liksom i stort sätt alla andra, var cirka 50 kilometer. Från Stavreviken till Judeby i Ramvik där han tog in på Getbergets B & B. Lyxen att bo inomhus unnar han sig bara då och då. Det medhavda tältet är annars platsen där Kevin får villa efterdagens ansträngningar. Att hösten är här och vintern är i antågande fick han erfara på fredagsmorgonen.

– Det var då isbildning på tältduken.

Lite kymigt, medger Kevin. Och han vet vad som väntar. Innan han kan ta flyget till Indien från Istanbul vid årsskiftet eller början av januari. Då ska han ha avverkat en nätt löptur genom norra Sverige, Finland, Polen och övriga länder. Det ska göras under en mörk och kall årstid.

– Men jag är intalat mig att jag ska klara av hela sträckan. Och jag är övertygad att jag också gör det, säger Kevin Carr och vinkar avsked.

Mer läsning

Annons