Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

På alla hjärtans dag tänker vi på varandra

Annons
På alla hjärtans dag tänker vi på varandra

Tomas och Cecilia är lyckliga tillsammans

Det var många som ville skicka en hälsning genom Tidningen till nära och kära på Alla hjärtans dag. En av de drygt 60 hälsningarna riktades till en viss Tomas och löd;

Jag älskar dig Tomas! Vi har varit tillsammans i drygt två och ett halvt år och jag är så lycklig med dig. Tack för att du finns!

Hälsningen kommer från Cecilia Moberg och riktas till hennes pojkvän Tomas Boström, båda bosatta i Härnösand.

Tomas fyller 21 år i år och Cecilia, som snart är 22 år, träffades första gången på krogen och har allt sedan dess varit ett par.

- Det tände till vid första ögonkastet. Det kändes rätt på en gång, säger Cecilia och Tomas instämmer.

Cecilia arbetar sedan ett år tillbaka på Manpower och Tomas på Spar Tullporten i Härnösand.

På frågan om deras framtidsplaner säger de;

- Inga speciella, vi tar dagen som den kommer.

Anledningen till att vi firar Alla hjärtans dag, eller Valentins dag är en munk som levde i Italien på 200-talet. Han hette Valentin och dog för kärleken. Trots förbud vigde han unga förälskande par. För det dömdes han till halshuggning. Men innan dödsdomen gick i verkställelse lyckade han smuggla ut ett kärlekskort till fångvaktarens dotter, som var undertecknat din Valentin.

Firandet av Valentins dag började i Frankrike och England på 1500-talet där folk ordnade fester för att para ihop ogifta ungdomar med varandra. På 1900-talet blev det populärt att skicka kort på Valentin-dagen speciellt i England och i USA.

Det var köpmännen, som för cirka 50 år sedan, lanserade Alla hjärtans dag i Sverige, genom att börja sälja blommor och presenter inför Alla hjärtans dag. De senaste tio åren har firandet ökat och har fått en särskild stark spridning i skolorna.

christina almgrenFotnot. Tack alla som skickat en hälsning på Alla hjärtans dag. På så vis har ni också stöttat Hjärtebarnsföreningen. Femtio procent av annonsintäkterna på "Hjärteannonserna" går till Hjärtebarnsföreningen.

Puss på Alla hjärtans dag.

Tomas Boström och Cecilia Moberg, Härnösand, träffades för två och ett halvt år sedan och har allt sedan dess varit oskiljaktiga.

foto: eleonor bölenius

Mer läsning

Annons