Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt EU-kontor på gång

Västernorrland är på väg att få ett nytt regionalt EU-kontor. Och ett virtuellt sådant. Härnösands kommun har precis sagt ja till satsningen och andra kommuner i regionen väntas följa med.

Annons

Det nya regionala projektkontoret ska samordna kompetens och öka samverkan mellan deltagande parter och tillsammans ta initiativ till flera EU-projekt. Det nya projektkontoret ska också vara ett stöd till medlemmarna så att man kan göra så bra ansökningar som möjligt för att få så mycket pengar som möjligt från EU.

Bakom satsningen finns landets kommuner, landstinget, länsstyrelsen, kommunförbundet och länsmuseet Murberget.

Målet är att skapa ett virtuellt projektkontor i länet. Man vill knyta hop projektadministratörer med befintlig personal hos de olika deltagarna och med Mid Sweden Offices hemmaorganisationen Det betyder dock inte att alla som jobbar med EU-frågor fysiskt måste sitta på samma plats.

Det här är dock inte första gången som man satsar på ett virtuellt projektkontor. Men i det nya projektet vill man gå längre och även satsa på internationella projekt. Genom projektet hoppas kommunen kunna höja kvaliteten i den egna verksamheten. Dessutom ska projektet innebära att deltagarna i projektet kompetensutvecklas för att kunna möta nya behov.

Mer läsning

Annons