Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya polisaspiranter välkomnades

Annons
Nya polisaspiranter välkomnades

Nio nya polisaspiranter, i nya uniformer och med framtidsplaner .

På måndagen hälsades de välkommen av länspolischef Sten-Olof Hellberg i samband med en välkomstlunch på Spjutegården i Härnösand.

En tjej och åtta killar som säger att de har valt rätt yrke.

- Ett omväxlande jobb, tror Christer Gräsberg, 29, som fått aspiranttjänst i Sollefteå.

Han började polisskolan i Stockholm under hösten 2000 och ska nu klara av praktiktjänstgöringen innan han blir polis på riktigt. Christer valde Sollefteå, trots att han kommer från Karlskoga.

- Jag gick en hundutbildning på lantbruksgymnasiet i Sollefteå. Trivdes väldig bra och därför var det inget svårt val, säger Christer. som tidigare arbetat som byggnadssnickare.

Eftersom han tycker om hundar och äger en schäfer så är det ingen överraskning att han har som mål att bli polishundförare.

Robert Öhman från Kramfors gör sin praktik i Sundsvall där också hans pappa Börje arbetar.

- Jag började på universitetet i Umeå, läste idrottspedagogik. Sökte polisskolan och kom in, berättar Robert.

Börje Öhman, chef för kriminalpolisen i Västernorrland, är glad över sin sons yrkesval.

- Jag är väldigt stolt, men jag har inte påverkat hans yrkesval. Det har växt fram hos honom, säger Börje som påpekar att han aldrig har ångrat sitt yrkesval.

Det har varit brist på poliser i några år, men numera har det skett en kursändring. I dag finns det polisskolor i Umeå och Stockholm, en tredje ska startat i Växjö. 3000 sökte till höstens utbildningar.

- Det är roligt att vi har en så positiv utveckling här i länet, det är inga problem att hitta sökande, säger Katarina Öhrberg, rekryteringsansvarig hos polisen i Västernorrland.

Totalt kommer 21 aspiranter att få plats i länet under året. De nu nio aktuella fördelas till Sundsvall (7), Sollefteå och Ö-vik. Noterbart är att ingen aspirant kommer till Härnösand och Kramfors.

- Det finns sökande därifrån men alla har inte klarat intagningskraven. För närvarande går fem Härnösandsbor på skolan, vi får se om de väljer Härnösand, säger Katarina Öhrberg.

Ola Thelberg

0611-554826

ola.thelberg@tidningen.to

Mer läsning

Annons