Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny bostadssatsning har börjat i Härnösand – då väntas husen vara klara

De första spadtagen är nu nära på gamla kolonilottsområdet vid Prästjorden i Härnösand. "Efter drygt ett års intensivt arbete är det jätteroligt att få visa upp resultatet", säger Mia Wester på Conecti.

Annons

Den fjärde juli öppnas bokningen av husen . Går allt enligt planerna kommer markarbetet att påbörjas i augusti i år. Inflytten är planerad kring julen 2017.

Det har varit en lång resa för paret Mia och Olle Wester som presenterade planer för tre år sedan.

I april blev alla tillstånd klara efter att detaljplanen vunnit laga kraft i allra högsta instans.

Läs mer: "Äntligen kan vi starta"

Tillsammans med byggherren Westerlind fastigheter kan de nu visa hur det kommer att se ut.

Det blir 14 kedjehus som ska byggas på Brännan i Härnösand.

Varje hus har en boendeyta på 129,6 kvadratmeter, två förråd på totalt tio kvadratmeter och en carport. Kedjehusen byggs i bostadsrättsform och kommer att kosta cirka 2,4 miljoner styck med en månadsavgift runt 4 200 kronor.

Läs mer: Titta in i kedjehusen på Brännan!

– Vi släppte det i förra veckan och intresset är redan stort, det är redan 16 000 visningar på Facebook, säger Fredrik Gavelin hos Westerlind fastigheter som också är med finansiärer för projeketet, kostnadsberäknat till cirka 40 miljoner kronor.

– Vi vet att efterfrågan på den här typen av boende är väldigt stor i Härnösand och med läget vi har mitt på Härnön känner vi att vi fyller ett stort behov. Målgruppen är 30 år och uppåt, även barnfamiljer som funderar på att sälja och vill bo i ett nytt hus, säger Fredrik Gavelin.

Läs mer: Byggboom i Härnösand

Försäljningen kommer att skötas av mäklaren Ester Hemström.

–Det här ett av dom roligaste projekten vi haft här i stan och jag tror att försäljningen kommer gå väldigt fort när vi öppnar bokningen, säger hon.

Namnet på området blir Solbacken.

Varje hus har en boendeyta på 129,6 kvadratmeter,

Mer läsning