Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu söker polisen ägare till stöldgodset

/
  • Bosse Sjölander vid polisen med en del av det stöldgods som beslagtagits hos en Härnösandsbo efter de senaste veckorna våg av villainbrott.
  • bra

För en knapp vecka sedan fick Lasse Lundqvist, 55, i By, Häggdånger, sitt hus länsat på värdesaker mitt på dagen.

Nu har tjuven gripits. Och mycket av det som stulits hittat tillbaka till sin rättmätige ägare.

– Nu känns det bra igen. Hoppas han får ett ordentligt straff, säger Lasse.

Annons

Minst tre villor i Härnösandstrakten har drabbats av fräcka inbrott de senaste veckorna. Lasse Lundqvist märkte direkt att allt inte stod rätt till när han kom hem till huset vid 15-tiden i onsdags förra veckan efter att ha uträttat ett ärende inne i Härnösand.

Ett fönster var uppbrutet och stod på vid gavel. Lådor och skåp var genomsökta och allt i en enda röra.

– Extra svår är förlusten av allt arvegods. Smycken och gamla vapen som föräldrarna lämnat efter sig. Värst av allt är känslan av att någon varit inne och rotat i mitt hem, sa Lasse då och konstaterade samtidigt att all trygghet var borta.

Efter flera dagar av ovisshet och frustration kan han nu kosta på sig ett leende igen. Den vita bil som observerats i samband med inbrottet ledde så småningom fram till en adress i centrala Härnösand. I lägenheten befann sig en för polisen känd person. Efter husrannsakan kunde mannen gripas och senare under dagen anhållas.

Husrannsakningen hos den gripne mannen resulterade i flera beslag och polisen söker nu de rättmätiga ägarna till föremålen.

– Jag har inte fått tillbaka allt, men smycken och annat som har ett stort affektionsvärde. Polisen har gjort ett kanonjobb, säger Lasse.

Polisen tror att många av de beslagtagna föremålen kommer från inbrott i bilar, garage, fritidshus, källarförråd och liknande i distriktet.

Det handlar bland annat om ett stort antal verktyg, golfutrustning, en tavla och ljusstakar. Bland det beslagtagna godset finns även vapen, fiskespön och resväskor. Genom att efterlysa ägarna till föremålen hoppas polisen kunna bringa klarhet i flera ouppklarade inbrott den senaste tiden.

– Det är föremål som är lite speciella och som vi därför tror att folk ska känna igen. En av våra förhoppningar är att vi ska hitta fler målsäganden och kunna se var den misstänkte varit verksam, säger Bosse Sjölander på Härnösandspolisen.

Polisen vill i nuläget inte lämna fler detaljer kring utredningen, men medger att den kan svälla. Brottsmisstankarna består bland annat i grov stöld alternativt häleri.

Har du haft inbrott? Hör av dig till Jan Aller eller Bosse Sjölander vid polisen i Härnösand, via telefonnummer 114 14, om du känner igen något.

Mer läsning

Annons