Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu ska sittfläsket bort

/
  • Sven Andersson, 64, håller sig i trim på gymmet. Efter all julmat känns det bra att ta i lite extra och svettas bort kalorier.
  • Lennart Möller, 77, har just kommit i gång med träning efter en lång konvalescens efter en höftledsoperation.
  • Just nu är det hårt tryck i simhallen, men efter några veckor brukar det mattas av. Gyminstruktören Neta Nordin har haft fullt upp.

Nytt år, nya förutsättningar.
Då vill vi både bli lite friskare och sundare. Sittfläsket ska bort helt enkelt.
Just nu står soffpotatisarna i kö för att börja träna på gymmen.

Annons

Neta Nordin, gyminstruktör med dryga 20 års erfarenhet av hur man bygger upp kroppar förslappade av för mycket mat och för lite rörelse, säger att hon aldrig varit med om dess like.

Dagarna efter jul har det varit lapp på luckan varenda dag på Spegelns gym i Härnösands simhall.

– Det är många nyårslöften som ska infrias under mellandagarna. Vi har haft fullt upp, det har varit kaos vissa dagar. Träningssugna Härnösandsbor hänger på låset för att få svettas eller lyfta skrot, säger Neta.

Många av oss sätter årligen upp nya mål när det gäller kost och hälsa. Lennart Möller, 77, har genomgått en höftledsoperation under hösten och inte kunnat träna i önskvärd omfattning. I motsats till merparten av de som sökt sig till gymmet har han som målsättning att lägga på sig några kilon, helst muskler förstås.

– Det är lite si och så med flåset just nu. Jag har just kommit i gång med träningen efter en lång konvalescens när jag tappat mycket i vikt.

För Sven Andersson, 64, är målet med träningen dock motsatsen. Han medger att det kanske blivit lite för mycket av det goda under helgerna som nu ska svettas bort.

– Träningen gör att jag håller mig ung och frisk, både fysiskt och psykiskt, säger han.

Men även om gyminstruktören Neta Nordin och hennes kollegor på Spegeln i Härnösand märker av en markant ökning av nyfrälsta soffpotatisar veckorna direkt efter nyår så har det en tendens att stanna vid några månaders intensiv träning. Antonia Nordling har dock lovat sig själv att nu ska hon hålla sitt nyårslöfte.

– Ja, i år ska jag träna både mer och bättre, säger hon.

Mer läsning

Annons