Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nickebo öppet nästa sommar

Nu är politikerna i domkyrkoförsamlingen helt överrens om att behålla Nickebo i Härnösand.

– Målsättningen är att vi också kan öppna ett sommarcafé, säger Staffan Nyström (C) ledamot i kyrkorådet som tidigare varit positiv att utreda en försäljning.

Annons

Även socialdemokraterna i domkyrkoförsamlingen har backat om kravet på en försäljning av Nickebo i Härnösand.

Kyrkopolitikerna hade ett möte tidigare i veckan. När budgeten presenterades för nästa år visade det sig att det blir ett överskott på 1,6 miljoner kronor. Det har skapt en öppning att avsätta pengar till Nickebo, totalt 200 000 kronor för nästa år. Pengarna ska användas till att anställa en person som ska leda verksamheten.

– Genom den lösningen kan vi även ta in sommararbetande ungdomar från kommunen. Vi är också öppna för att ta in frivilliga i verksamhet, säger Staffan Nyström.

Men frågan om en försäljning kan ändå bli aktuell i framtiden. Från årsskiftet tar socialdemokraterna över ledningen efter segern i kyrkovalet.

– Jag ser det här som en tillfällig lösning. Dessutom är det oklart om vi kan få hjälp från kommunen när det gäller sommarbetande ungdomar, vi har inte lyft den frågan med dem, säger Christina Meltin Westerlund (S) ledamot i kyrkorådet.

– Pengarna som nu är avsatta räcker i bara ett år och sedan måste vi komma till ett beslut när det gäller framtiden för Nickebo, säger hon.

Uppenbarligen har den starka opinionen för att rädda Nickebo, bland annat genom 1 500 namnunderskrifter mot en försäljning, påverkat kyrkopolitikerna.

– För egen del har de inte påverkat mig, jag har inte ens sett några namnundersskrifter. De har inte registrerats i vårt diarium, säger Christina Meltin Westerlund.

Mer läsning

Annons