Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nationellt centrum för flexibelt lärande invigt

Annons
Nationellt centrum för flexibelt lärande invigt

Nu har det invigts. Det nationella centrat för flexibelt lärande med stor verksamhet i Härnösand. Invigningen skedde i Hässleholm av förre skolministern Ingegerd Wärnesson.

Verksamheten bedrivs i Härnösand där de flesta chefer håller till och i Norrköping.

- Man måste fokusera på den vuxne och inte på systemet. Det är vår uppgift att stimulera kommuner och folkbildning att på bred front komma igång med flexibelt lärande, sa generaldirektör Hans-Inge Persson i sitt tal.

Nationellt centrum för flexibelt lärande är namnet på den nya myndighet som fått i uppdrag att främja utveckling och användning av flexibelt lärandeinom kommuner, folkbildning och arbetsliv.

- Den moderna distansundervisningen skall vara baserad på webben och på så sätt alltid tillgänglig via nätet för den studerande, sa Hans inge Persson

Flexibelt lärande innebär en undervisningsform där stor hänsyn tas till den enskilda eleven och hans/hennes egna önskemål och förutsättningar.

Ett flexibelt lärande ger den studerande möjlighet att välja tid, plats, tempo och form för studierna. Den studerande står i centrum - organisationerna förändrar sin pedagogik, organisation och teknik för att möta de studerandes behov.

Nationellt centrum för flexibelt lärande är en sammanslagning av tidigare Statens skolor för vuxna i Härnösand respektive Norrköping. I myndigheten ingår också den del av tidigare Distansutbildningsmyndigheten (Distum) som arbetar med folkbildningen.

Flera välgångsönskningar framfördes av olika gäster. Förutom Ingegerd Wärnesson deltog bland andra statssekreteraren i Utbildningsdepartementet Staffan Bengtsson och departementsrådet Anders Franzén

lennart lundberg

0611 - 55 48 53

lennart.lundberg@tidningen.to

Mer läsning

Annons