Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nästan publikrekord på trivselkväll

Annons
Nästan publikrekord på trivselkväll

Det blev inte publikrekord vid tisdagskvällens Trivselkväll på Mellanholmen, men långt ifrån var det inte.

Minst 2.000 sjöng allsång, deltog i tävlingar lyssnade på lokala artister och charmades av kvällens gästartist, Jill Johnson.

Roger Pontare lockade drygt 3.000 och det gäller ännu så länge som publikrekord.

Bra artister, fin stämning och ljumma vindar från havet gjorde tillvaron särdeles behaglig. När solen ibland tittade fram trots några molntappar vid horisonten i väster kunde det nästan inte bli bättre.

Vid en exklusiv pratstund med kvällens gästartist berättar Jill att hon vann Melodifestivalen 1998 med låten "Kärleken är" som de flesta av oss säkert kommer ihåg.

Hon sjunger ett slags rockcountry med högt tempo och glöd som genast fick den stora publiken med på noterna. Applåderna blev många och långa och även gästartisten trivdes uppenbarligen.

I Kanalen intill scenen tuffade en och annan motorbåt förbi i sakta mak och ibland hjälpte några måsar BH- bandet (Björn Hedström) med kompet.

Det var andra gången Jill gästade Härnösand.

- Förra gången stod regnet som spön i backen och vi fick flytta in på teatern, berättar hon.

Jill har ett späckat program. På fredag sjunger hon i Båstad och i Piteå på lördag. Helgen därpå är det Junsele och Trollhättan som får besök.

I slutet av månaden medverkar hon i Speldosan i Sälen med tre konserter. På scenen tillsammans med Jill finns då Loa Falkman, Karin Glennmark och Björn Skifs.

Innan Jill Johnson äntrade scenen hann programledaren Lars T Johansson med att lotta ut några resor till Helsingfors och leka med barn framme på scenen.

Det är förresten sjunde året på raken som Lars T leder Trivselkvällarna.

Duo Embla bestående av Gunilla Johansson och Anna Karlström gjorde stor succé med sin slagverkskonsert som de också turnerar i olika kyrkor med.

uno gradin

Mer läsning

Annons