Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Näringslivet positiv till hotellplaner på Kanaludden

/

Detaljplanen för hotellet på Kanaludden är ute på remiss den här månaden.
Näringslivet i Härnösand ställer sig mycket positiva till planen.
– Vi har hela tiden känt att företagarna varit positiva till hotellet, säger kommunstyrelsens ordförande Fred Nilsson (S).

Annons

Det är HNEF (paraplyorganisation som representerar 1200 företagare i Härnösand) som gett ett yttrande kring detaljplanen för hotellet på Kanaludden.

Läs mer: Snart kommer besked om hotellplanerna: "Vi vill erbjuda julbord nästa år"

"Härnösand kan utvecklas till något vi inte är i dag – en tilldragande plats man stannar över på när man är på besök och där konferenser förläggs. Då behövs fler hotellrum och attraktiva koncept", skriver HNEF.

– Vi vill att Härnösand ska bli en destination. En plats där man stannar till och inte bara åker förbi. Då finns det ingen tydligare signal än ett nytt hotell, säger kommunstyrelsens ordförande Fred Nilsson (S).

Nu har näringslivet gett er en positiv signal, vilka vibbar har ni fått från invånarna?

– Folk i allmänhet vill att vi ska växa som stad och förstår att vi måste ta sådana här steg för att utveckla staden. Det här är bara ett av många steg som vi måste ta.

Det finns en opposition i form av Utveckla Härnösand, de vill stoppa hotellplanerna med hänvisning till den rådande detaljplanen och kulturmiljöintressen.

– Det kommer alltid finnas människor som vill stå kvar och behålla saker som de är, men de måste också få uttrycka sina åsikter, säger Fred Nilsson (S).

Läs mer: Utveckla Härnösands ordförandes insändare

Mer läsning

Annons