Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Motorklubbarna borta från Midlanda motorpark

Annons
Motorklubbarna borta från Midlanda motorpark

Stiftelsen Mittsverigebanan försattes på måndagen i konkurs på egen begäran.

Konkursen påverkar inte verksamheten på Midlanda Motor park.

- Det här är en bra lösning för alla inblandade, säger Anders Smedsaas Jörgensen, platschef på Midlanda Motor Park.

Stiftelsen har ägt nio procent av aktierna i Tihab AB som för två år sedan övertog anläggningen. I stiftelsen återfinns initiativtagarna till banan, motorklubbarna i Härnösand, Timrå och Sundsvall.

- När huvudägarna beslutade om att tillskjuta nytt kapital för att färdigställa banan hade vi ingen möjlighet att ta vår del, det rörde sig om ungefär 270 000 kronor. Dessutom har stiftelsen kostnader för revisorer och till årsredovisningen, berättar Sture Hagström i Sundsvalls motorklubb.

- I praktiken har vi inget att säga till.

I det läget bestämde de tre motorklubbarna att helt gå ur verksamheten. De tog kontakt med jurister som gav dem rådet att begära stiftelsen i konkurs. Hos Tiab är man positiva till att stiftelsen försvinner.

- Nu kommer vi att renodla verksamheten och satsa på driften, underhållet och utbildningsverksamheten, säger Smedsaas Jörgensen. På tävlingssidan hoppas vi mycket på den nya tävlingsformen High coast racing. Längre fram är målsättningen en Stcc-tävling, helst nästa år.

Enligt Sture Hagström finns det inga motsättningar mellan stiftelsen och Tihab AB.

- Vi har erbjudits en plats i ledningsgruppen och kommer att hyra anläggningen de gånger vi behöver. Nu saknas det en miljon kronor för att ordna banlicensen, jag hoppas att det ordnar sig.

Ola Thelberg

Mer läsning

Annons