Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mitthögskolan satsarpå specialpedagoger

Annons
Mitthögskolan satsar

på specialpedagoger

Åtta tjänster dras in från lärarutbildningen på Mitthögskolan i Härnösand. Men det är bara en fast anställd lärare som får gå. Samtidigt sägs två tekniker upp. Men dessa har vissa möjligheter att få nya arbetstillfällen på andra delar av lärarutbildningen.

Sammanlagt plockar Mitthögskolan bort tre stycken tjänster från pedagogutbildningen. Men två av dessa personer har i tävlan med externa sökande fått nya arbetstillfällen.

- Vi minskar den vanliga pedagogiken och satsar i stället på specialpedagogik. Vi har anställt två adjunkter var och en lektorstjänst är under tillsättning, säger Anders Olofsson, prefekt vid lärarutbildningen.

Däremot har man inte förlängt vissa vikariat och två projektanställda får inte heller förlängning.

- Det beror att den här typen av projekt inte längre förekommer.

Dessa uppsägningar har inget med det besparingsbeslut som styrelsen för Mitthögskolan fattade beslut om för en tid sedan.

- När jag kom hit som prefekt i januari började jag göra en översyn av organisationen, något som är fullt naturligt att göra.

De tekniker som nu sägs upp kommer inte längre att få arbeta på institutionen.

- Det är möjligt att de kan få andra arbeten vid Mitthögskolan. Men enligt de regler som gäller ska teknikerna inte vara anställda vid institutionerna.

lennart lundberg

Mer läsning

Annons