Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mitt i idyllen liggeren knarkarkvart

Annons
Mitt i idyllen ligger

en knarkarkvart

Fastigheten Säbråvägen 39 är en livsfarlig lekplats för barnen i området. Mitt i det idylliska villaområdet står denna knarkarkvart med dörrar och fönster på vid gavel.

Ute på gården ligger glassplitter, gafflar, olika former av skrot, kläder och mycket mer än så.

- Inne på golvet ligger använda sprutor och kanyler. Det ser helt enkelt för jävligt ut, det är en overklig syn, säger en förälder som bor i närområdet.

- Vi är oroliga varje dag för att det ska hända en olycka, och nu när det blivit varmare har det börjat stryka omkring folk här igen på nätterna. Det känns ruggigt.

Nu har Säbråvägen 39 blivit ett fall för stadsbyggnadskontoret, och så sent som i går var Stig Åkerman i kontakt med hyresvärden.

- Polis och föräldrar har ringt till mig, och föräldrarna har ringt till polisen. De är rädda för att barnen ska fara illa. Jag har varit i kontakt med den här fastigheten redan för två år sedan då det samlats ett antal skrotbilar där. Det ser ganska skräpigt ut, milt sagt, säger Stig Åkerman, med tillägget:

- Om inte fastighetsägaren agerar snabbt så kommer vi att meddela vitesförläggande varje månad.

Hyresvärden är väl medveten om problemet, och kommer nu att påbörja en uppstädning utanför fastigheten i slutet av den här veckan.

- Jag ska ta dit en container och rensa upp området. Sedan kommer huset att bommas igen. Att folk brutit sig in och varit där på nätterna är svårt för mig att stoppa eftersom jag inte bor på platsen. Det här klientelet rör sig hela tiden, och dyker upp en dag för att sedan vara borta i fem dagar, säger hyresvärden och fortsätter:

- Jag har jobbat som behandlingsassistent i snart 40 år, och vet vad det handlar om. Jag känner faktiskt en del för de här människorna som har svårt att få hyra någon annanstans. Nu är det så här, att de som hyrt av mig och innehaft nycklar har haft besittningsrätt till lägenheterna.

-I draget av detta har det kommit in annat folk eftersom vissa rum stått tomma, och då har man tappat kontrollen. Då har han eller hon med besittningsrätt haft ansvaret.

- Jag tycker att det är fin-fina grannar runt omkring min fastighet, och i vintras stängde jag av pannan och vattnet och bommade igen. Men det har tydligen inte hjälpt.

ï Har de boende betalat för sig?

- Ja, jag har haft hyresintäkter, men det har tyvärr kommit folk som inte skulle ha varit där.

Varifrån kommer då pengarna som hyran betalas med?

- Från soc, säger en förälder.

Solbritt Höglund jobbar på socialförvaltningen.

- Jag har sekretess att ta hänsyn till. Det är ju så att folk kan vara sjukskrivna, de kan vara sjukpensionerade och de kan uppbära socialbidrag.

Egon Sundlöf

0611-55 48 24

egon.sundlof@tidningen.to

Mer läsning

Annons