Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt villatjuv gripen i Sundsvall

Den tjuv som misstänks för flera fräcka inbrott i Härnösands- och Sundsvallsområdet de senaste dagarna har gripits i Sundsvall.
Den 39-årige mannen anhölls av åklagare på torsdagen.
– Vi tror att vi gripit rätt man, säger Jörgen Bladin, förundersökningsledare vid polisen.

Annons

Det var vid åttatiden på tisdagskvällen som polisen larmades om två inbrott i Härnösand. Vid det ena inbrottet på Båtsmansvägen överraskades kvinnan i huset av inbrottstjuven när hon och hennes spädbarn skulle gå och lägga sig. I samma veva hade en villa på Maratongatan ovälkommet besök.

På onsdagen fick polisen in anmälningar om ytterligare inbrott i centrala Sundsvall. En av anmälningarna kom från en kvinna som haft besök av en okänd man under eftermiddagen.

I samtliga fall har det gjorts iakttagelser att det rört sig om en ensam medelålders man. Han beskrivs som 180 centimeter lång, han bar jeans, mörk väst och stickad tröja samt var tunnhårig alternativt flintskallig. Mannen ska ha färdats i en grå Volvo V40.

Läs också: Här spanar polisen efter tjuven

Läs också: Tjuvbesök i sovrummet

Flera polispatruller har deltagit i sökandet efter bilen och i går fick polisen napp. Den 39-årige mannen greps i centrala Sundsvall på torsdagsmorgonen. Polisen hade span på den bil som efterlystes i går, och när mannen kom till bilen greps han.

Mannen ska vid gripandet ha burit på en påse som innehöll misstänkt stöldgods.

Polisen har genomfört husrannsakan i 39-åringens bil och på ett hotellrum som mannen kunnat spåras till. Vid husrannsakan på hotellrummet hittades "en större mängd" guld- och silverföremål. De antas komma från villainbrott i Sundsvall och Härnösand.

– Vi försöker nu knyta godset till de inbrott som varit de senaste dagarna, säger Jörgen Bladin.

39-åringen, som är känd av polisen sedan tidigare, förhördes under torsdagen och anhölls senare. Mannen är inte bosatt i länet.

Mer läsning

Annons