Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt stöld av matpengar

Vinsten från olaglig matservering på brandstationen försvunnen.

Annons

– Någon kan ha tagit dem för egen konsumtion, säger räddningschef Mats Granat.

har tidigare berättat att räddningstjänsten Höga Kusten-Ådalen utan tillstånd bedrivit en matservering på stationen i Kramfors. Och att den vinst som verksamheten gav varken redovisats eller beskattats.

Vinsten uppgår till knappt 20 000 kronor och är i huvudsak pengar som de anställda betalat för maten, men som blivit över. Istället för att betala tillbaka pengarna till de anställda, sattes vinsten in på räddningstjänstens eget konto.

Enligt Mats Granat upptäcktes kontanterna i samband med att den person som drev matserveringen slutade på arbetsplatsen. För att inte ha lösa pengar liggande i lokalerna bestämde han då att de skulle sättas in på ett konto.

Men en genomgång av insättningarna visar att överskott från matserveringen regelbundet satts in på förbundets konto under nästan ett års tid. Pengarna som Granat hävdar sattes in på kontot 2012, när matserveringen tog slut, har däremot har gått upp i rök.

Varför satte ni in de anställdas pengar på räddningstjänstens konto istället för att betala tillbaka dem?

– Pengarna låg i en plastpåse, så jag sa att de skulle sättas in på ett konto tills vi kunde ge dem till idrottsföreningen. Några andra insättningar känner jag inte till, säger Mats Granat.

Och pengarna som blev kvar sedan serveringen upphört, var har de tagit vägen?

– Det kan ha varit någon som tog dem. Någon kan ha tagit dem för egen konsumtion, säger Mats Granat.

Han kommer nu att polisanmäla de försvunna pengarna.

Mer läsning

Annons