Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misshandlade hustruns arbetskamrater

Den 42-årige Härnösandsbon var upprörd för att arbetskamrater pratat nedsättande om hans fru och gav sig av för att prata ut med "skitpratarna".
På arbetsplatsen hamnade han i handgemäng med flera personer. Nu döms mannen till en månads fängelse för misshandel.

Annons

42-åringen blev uppringd av sin fru en dag i mitten av april i år. Hon berättade då att en kvinna sagt nedsättande saker om henne på jobbet. Det fick det att brinna för mannen som tog bilen och åkte raka vägen till arbetsplatsen för att prata ut med arbetskamraten. Den utpekade kvinnan satt då tillsammans med flera personer i lunchrummet.

När kvinnans kollegor blandade sig in i dispyten och bad 42-åringen att lugna ned sig blev stämningen mycket hätsk och otäck. Den åtalade mannen utdelade först ett knytnävslag i ansiktet på den ene mannen så att blodvite uppstod och gav sig sedan på ytterligare en man på arbetsplatsen. Han fick ta emot slag på armar och rygg.

42-åringen erkänner knytnävsslaget i ansiktet, men förnekar att han gett sig på den andre mannen.

Tingsrätten bedömer däremot de båda anställdas berättelser som mycket trovärdiga. Eftersom 42-åringen är negativt inställd till frivårdande insatser och inte samtyckt till samhällstjänst finns ingen annan tänkbar påföljd än fängelse, enligt rätten. Förutom domen på en månads fängelse ska han även betala 6000 kronor vardera till offren.

Mer läsning

Annons