Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Michèle Lindström: "Inga tavlor saknas"

/
  • Michèle Lindström jobbar med att sortera handlingar som har med rättegången om arvet att göra.
  • Från vänster Alexandre och Marianna Lindström som hämtar konst i sommars från ateljén i Kvissleby.

Bengt Lindströms barn stämde konstnärsfrun - något hon avfärdar: "Man har blandat ihop tavlor".

Annons

Konstnärsfrun Michèle Lindström stämdes av avlidne Bengt Lindströms barn.

Själv anser hon att stämningen är felaktig.

– Man har blandat ihop tavlor, säger hon.

Enligt stämningsansökan från barnen till den avlidne konstnären Bengt Lindström är det flera konstverk som saknas. Man begär också att Michèle Lindström ska göra en ny bouppteckningsed. Advokat Per Larsson som företräder Michele Lindström ser ingen anledning till att hon ska behöva gör en ny ed. Barnen Lindströms advokater anser att den upprättade bouppteckningen är ofullständig.

När det gäller stämningen säger Michèle Lindström:

– Många av de tavlor som påstås vara borta har barnen redan tagit. Det beror på att man blandat ihop tavlor. Många har registrerats två gånger men med olika nummer på grund av att man inte förstått tidigare inventeringar som gjorts.

Hon uppger att boutredningsmannen vid flera tillfällen fått uppgifter från henne om vad som är rätt och vad som är fel.

– Men han har inte visat något intresse.

Även barnens advokater är kritiska mot boutredningsmannen och skriver i sin inlaga till tingsrätten i Sundsvall att boutredningsmannen i tidigt skede fått information från Michèle Lindström som inte följts upp.

I en mellandom som kom under 2013 fick barnen rätt till modersarvet efter Bengt Lindströms tidigare hustru. Domen gav barnen rätt till hälften av moderarvet, detta eftersom man hävdat att något sådant aldrig har betalats ut.

Barnen var och hämtade konst i Kvissleby under sommaren. Men Michèle Lindström blev inte kallad och kunde inte närvara när konsten togs ut för att fraktades till Frankrike.

– Jag har ingen riktig aning vilka tavlor som togs från ateljén, säger hon.

Per Larsson konstaterar att det är boutredningsmannens ansvar som i sin tur gett klartecken till barnen. Per Larsson vill i nuläget inte säga om man anser att utelämnandet av konsten gått rätt till.

Mer läsning

Annons