Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maximal underhållning med cirkus

Annons
Maximal underhållning med cirkus

Ett stort, färgglatt tält fyllt av besökare. Barn med stora förväntansfulla ögon och sockervadd. Den påtagliga lukten av sågspån och djur. Det är dags för cirkus i Härnösand.Det är en varm och solig söndagskväll. Cirkustältet på Högslätten är nästan fullsatt och stämningen är på topp. Förväntningarna är höga, besökarna har lovats en totalupplevelse av cirkusen som kallar sig för "Sveriges Nationalcirkus".

Den väntande publiken som surrat högljutt tystnar snabbt då Cirkusdirektören Bengt Källqvist tar plats i Manegen. Han välkomnar publiken varmt. Snart därpå är föreställningen i full gång. Ett stort antal hundar rusar ut i manegen. Ermakov heter mannen som ska ha hundskola. Här får hundarna räkna och sjunga och publiken lockas till många skratt.Efter hundskolan tar reprisclownen Versace plats i sin första skepnad för kvällen. Han jagar applåder i en stor uppblåsbar blågul dräkt. Jigalova heter nästa artist. Hon har ett hisnande solotrapetsnummer. Åskådarna sätter nästan popcornen i halsen då hon gör häpnadsväckande konster i luften. Men i denna första akt av cirkusen är det nog de exotiska djuren som fascinerar mest.

I rask takt springer kameler, lamadjur, en zebra och en åsna om varandra. Trots att det är varmt och fuktigt i tältet är det inte många som kan ta ögonen från djuren.

Nästa artistgrupp som tar plats är Trio N"dux. Denna spexiga trio charmar publiken totalt med sin humor och sin akrobatik. De har eld i munnen, snurrar på fat och tänjer armar och ben i lägen som torde vara omöjliga.Efter en kort paus möts sedan publiken, till alla barns förtjusning, av tre saxofonspelande clowner; clownerna José Mitchell & Co. Tillsammans med cirkusdirektören leker de med vatten och ska blöta ner varandra. Men självklart är det de själva som får mest vatten över sig. Slutligen kommer det alla väntat på denna kväll, elefanterna. En liten flicka hämtar spänt efter andan. De är stora och vackra.

Denna söndagskväll med Cirkus Maximum har haft allt som en bra cirkus ska ha. Våghalsiga trapetsnummer, rytmiska dansnummer, clowner med knasiga näsor och stora byxor, jonglörer, exotiska djur såsom kameler och så vackra och graciösa hästar.

Cirkus Maximum har bjudit på två timmar underbar underhållning. Vi ska vara glada över att Cirkus maximum vill vara Sveriges Nationalcirkus.

Sarah Arildsson
Annons