Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maskeradritt och luciatåg

Annons
Maskeradritt och luciatåg

Traditionsenligt firade ridskolan lucia med luciatåg under lördagen. Unga och gamla hade bänkat sig i ridhuset för stilfullt luciatåg till häst, den populära maskeradritten samt mycket annat kul.

Uppträdandet inleddes med maskeradritt där deltagarna klädde ut sig. Vinnare av maskeradritten blev Ellen Eriksson, Anna Linné och Lena Hamrin som gestaltade en scen ur aktuella Sagan om ringen. De spelade trollkarlen Gandalf på sin Skuggfaxe, en av ringvålnaderna samt Gollum som letade den magiska ringen. Andra populära figurer i maskeradritten var Pippi Långstrump med polis, Expedition Robinson och fotbollshjältar.

Ett uppsluppet inslag var ungdomsledarnas käpphästhoppning, som lockade fram många applåder och skratt.

I pausen innan luciatåget fanns tillfälle till fika och ponnyridning. Lucia, Ann-Katarina Rydberg, med följe ackompanjerades av Annika Svedin på gitarr.

Åke Dahlbäck

Lucia med arrangörer

Lucia; Ann-Katarina Rydberg, hade hjälp av Linda Persson och Nina Olsson som ordnade luciafirandet på ridskolan.Det var populärt med ponnyridning. Sara sitter på Foxey Lady och Lena Hamrin hjälper till.Maskeradritten vanns av scenen ur Sagan om ringen. Anna Linné är ringvålnad, Ellen Eriksson är Gandalf på sin Skuggfaxe och Lena Hamrin spelade Gollum.Foto: Åke Dahlbäck

Mer läsning

Annons